TV-serier

Seriene vi gleder oss til høsten 2023

Nå kommer den mørke, fine tida, og her er 12 serier som kan lyse opp i hverdagen.

<b>THE CHANGELING: </b>The Changeling sendes på Apple TV+.
THE CHANGELING: The Changeling sendes på Apple TV+. Foto: Apple TV
Sist oppdatert

Her kommer en liste på 12 serier du bør få med deg i høst!

1. The Changeling, sesong 1

Apple TV+: En horrorserie på åtte episoder som er bygget på en bok av samme navn, skrevet av Victor LaValle, fra New York.

Handlingen er da også, delvis, lagt til New York, og handler om et ungt par som møter hverandre, og som etter hvert får barn sammen.

Problemet er, blant annet, at barnet er besatt av onde krefter, og det hele er en slags blanding av romantisk drama, ispedd historiske elementer, deriblant norsk innvandring til USA, og mange doser overnaturlig skrekk.

Alle episodene ble sluppet samtidig tidligere i september.

Les også: Stjernenes uhyggelige stalkere: La en grufull plan for å ta Bieber

2. The Bear, sesong 2

Disney+: Andre sesong av serien om stjernekokken Carmy som kommer tilbake til Chicago for å drive brorens shabby sandwich-restaurant, etter at han tok livet av seg.

<b>THE BEAR:</b> The bear sendes på Disney +.
THE BEAR: The bear sendes på Disney +. Foto: Disney

Kollegene er omtrent like shabby som restauranten, og det er selvsagt langt fra problemfritt, men serien er omtrent like deler humor som drama, og den har fantastiske skuespillere.

Selv om du nok ikke får lyst til å starte restaurant på noe tidspunkt. Andresesongen er enda bedre enn den første, som brukte noe tid på å komme i gang, men har du ikke sett sesong 1 enda er det bare å gyve løs.

3. Jury Duty, sesong 1

Amazon Prime: Ronald tror han skal være med på en dokumentar, om jurytjeneste, og lar seg villig intervjue om prosessen og rettssaken han er med på.

<b>JURY DUTY: </b>Jury Duty sendes på Amazon Prime.
JURY DUTY: Jury Duty sendes på Amazon Prime. Foto: Amazon Prime

Det han ikke vet er at alle andre er skuespillere, og Ronald er i virkeligheten med på en reality, ala The Truman Show. Det hele er svært morsomt laget, med skuespilleren James Marsden som en slags Michael Scott fra The Office.

Han spiller seg selv, som en ikke veldig vellykket skuespiller som også tilfeldigvis har fått jurytjeneste. Vel verdt å bruke litt tid på denne, det er relativt korte episoder, åtte av dem tilsammen.

Les også: (+) John (16) ble kidnappet og krav om løsepenger ble fremsatt. Svaret fra milliardær-bestefaren overrasket alle

4. The Winning Time, sesong 2

HBO: Serien om LA Lakers og Magic Johnsen er inne i sin andre sesong, og det er fortsatt en fryd å se på, enten du er sportsfan eller vokste opp på 1980-tallet.

Med et stjernegalleri på rollelista, deriblant John C Reilly og Jason Segal, alle med minst en fot innenfor komediesjangeren, er serien morsom og svært underholdende.

<b>THE WINNING TIME:</b> The Winning Time sendes på HBO Max.
THE WINNING TIME: The Winning Time sendes på HBO Max. Foto: HBO

Den har riktignok fått noe kritikk for å ikke være helt samsvarende med alt som skjedde på denne tiden, men produsentene viser til kunstnerisk frihet, og for oss som ikke er like opptatt av statistikk i NBA på tidlig 1980-tall, er ikke det så farlig. Kom i august

5. The Morning Show, sesong 3

Apple TV+: Tredje sesong av eposet om det amerikanske frokost-tv-showet, der både #MeToo-bevegelsen, korona og rase har vært grundig berørt tidligere.

Denne sesongen skal det handle om kamp mellom teknologigiganter og TV-kanaler, i så måte trekkes den i tilfelle nærmere Succession, som er en ­genial TV-serie.

Det er likevel grunn til å tro at The Morning Show holder seg enda litt mer til det noe lettere underholdning-segmentet, og med Jennifer Aniston, Reese Witherspoon og Billy Crudup i hovedrollene, blir dette uansett moro.

Les også: Sjekk hva Hollywood-stjernene forlanger!

<b>THE MORNING SHOW:</b> The Morning Show sendes på Apple TV +.
THE MORNING SHOW: The Morning Show sendes på Apple TV +. Foto: Apple TV

6. Gen V, sesong 1

Amazon Prime: Mens vi venter på fjerde sesong av superhelt-parodien The Boys, som holdes igjen til støtte for streikende manusforfattere i Hollywood, kommer denne serien fra det samme universet.

Gen V er altså en spinoff, og serien skal være mer i retning av å parodiere serier som Hunger Games og Euphoria, altså angstfylte ungdom i grusom verden, ispedd litt superhelter og superskurker. Det er bra folk som står bak serien, de kreative hjernene bak The Boys har i hvert fall så langt vært å stole på.

<b>GEN V:</b> Gen V sendes på Amazon Prime og har premiere 29. september.
GEN V: Gen V sendes på Amazon Prime og har premiere 29. september. Foto: Amazon Prime

7. Knekt, sesong 1

TVNorge, Discovery+, HBO Max: Skaperne bak Hvite Gutter er tilbake med en ny serie, og denne gang er det norske pokermiljøet de skal til livs. Knekt er en langt mørkere serie enn Hvite Gutter, men det blir fortsatt skildret med mye humor.

<b>KNEKT</b>: Knekt sendes på TVNorge, Discovery+ og HBO Max.
KNEKT: Knekt sendes på TVNorge, Discovery+ og HBO Max. Foto: HBO Max

Det norske pokermiljøet er delt i hvordan denne serien blir tatt i mot, mange mener den tegner et feil bilde av et fredelig og positivt miljø, men andre tar det med en klype salt og tenker at dette bare er morsomt.

Vi følger tre kompiser som ikke har fått det helt til i livet, helt til de ser hvor mye penger det er i gamblingmiljøet.

8. Dummedag

NRK: Dummedag er et postapokalyptisk komedie-drama, der et virus som sprer seg, og som gjør at folk blir dumme.

I rollene finner vi Jakob Schøyen Andersen, Henrik Mestad, Charlotte Frogner og Cengiz Al blant de seks som må jobbe sammen for å redde menneskeheten.

Så mye mer er det egentlig ikke å finne ut om serien, annet at den er regissert av Erlend Westnes, som blant annet har Førstegangstjenesten på samvittigheten.

<b>DUMMEDAG</b>: Dummedag sendes på NRK og har premiere i november.
DUMMEDAG: Dummedag sendes på NRK og har premiere i november. Foto: NRK

9. Jaget

TVNorge/Discovery+: Jaget er et britisk TV-konsept, der to kjendiser skal forsøke å rømme og holde seg på rømmen i ti dager, mens et team av etterforskere er på sporet av dem.

<b>JAGET</b>: Jaget sendes på TVNorge og Discovery +.
JAGET: Jaget sendes på TVNorge og Discovery +. Foto: Discovery

I den norske versjonen er åsted for rømningen Drammen fengsel, og etterforskningsteamet blir ledet av tidligere politimann og forfatter Johnny Brenna. Rømlingene består blant annet av Odd-Bjørn Hjelmeseth, Petter Schjerven, Petter Katastrofe og Märtha Louise.

Les også: Märtha Louise avslører i «Jaget»: «Rømte» fra politiet som 6-åring

10. The White House Plumbers

HBO: Det er teamet bak den politiske satireserien Veep som står bak The White House Plumbers, en serie som handler om Watergate-skandalen.

Vi følger E. Howard Hunt og G. Gordon Liddy, spilt av Woody Harrelson og Justin Theroux, som er arbeidslaget som skal sørge for å beskytte Richard Nixons og hans presidentskap. Som kjent gikk ikke det så bra.

<b>THE WHITE HOUSE PLUMBERS</b>: The White House Plumbers sendes på HBO Max.
THE WHITE HOUSE PLUMBERS: The White House Plumbers sendes på HBO Max. Foto: HBO Max

Miniserien er morsom, smart fortalt og svært velspilt, om det som kanskje har gått ned i historien som det verste som har skjedd i amerikansk politikk. Så langt.

11. Black Mirror, sesong 6

Netflix: Det gikk fire år fra sesong 5 av Black Mirror, til den sjette kom i sommer, og det var omtrent så lang tid man måtte ha på seg for komme seg etter noen av de mest forstyrrende episodene i denne serien.

<b>BLACK MIRROR: </b>Black Mirror sendes på Netflix.
BLACK MIRROR: Black Mirror sendes på Netflix. Foto: Netflix

Hver episode i denne serien er en egen historie, og de fleste av dem handler om hvordan vi møter moderne teknologi. Dersom du ikke har sett noen av disse episodene er det bare å begynne på sesong 1, har du ventet i spenning på den sjette sesongen er det bare å gi seg i kast med den.

Allerede i første episode møter vi Salma Hayek, og Aaron Paul fra Breaking Bad kommer i episode tre.

Les også: (+) Politiet visste på sekundet når firebarnsfaren Bjarne ble drept. Likevel ble saken aldri oppklart

12. The Fall of the House of Usher

Netflix: Mike Flanagan, av mange omtalt som kongen av skrekk-miniserier er tilbake igjen. Han har laget blant annet The Haunting of Hill House og The Haunting of Bly Manor, som du også finner på Netflix.

I The Fall of the House of Usher, som er løselig basert på et verk av Edgar Allan Poe, er det en administrerende direktør for et korrupt farmasøytisk selskap som opplever at barna hans begynner å dø på merkelige og brutale måter.

Serien er fylt med svært mørk humor, opptil flere ­hoppe-ut-av-stolen-scener.

Denne saken ble første gang publisert 03/10 2023, og sist oppdatert 04/10 2023.

Les også