Denne er riktignok noen dager gammel, men vi tar den med. I nord ble denne karen stanset etter at han unnlot å stanse for kontroll. Årsaken fant de kjapt - føreren kjørte uten sjåførkortet i skriveren. © Statens vegvesen

Vi har igjen tatt et dykk i ulike twitter-kontoer til vegvesenet. Her er noe av det vi fant:

  • Tømmervogntog med 13 tonn i overlast ble stoppet på Åmot i Hedmark i går kveld. Det ble 28000 i gebyr.
  • I Molde ble det stanset en spesialtransport med bredde på 3,9 meter. Det ble kjøreforbud og anmeldelse som følge av overlast og kjøring uten ledsagerbil.
  • I Tana har det vært tungbilkontroll de siste tre dagene. Det ble kontrollert 46 tunge kjøretøy. Av disse ble det 14 gebyrer på dekk og manglende dokumenter, mens tre fikk med seg gebyr for manglende bombrikke og fem fikk bruksforbud.
  • Vestover ser vi at det ved en kontroll på riksvei 7 ved Brimnes ble stanset et vogntog med så varme bremser at bremsedeler ramlet av ved kontrollplassen.
  • I en kontroll på Krossmoen i går var det forøvrig mangler på 9 av 27 kontrollerte biler. Her var fokuset på dokumenter, lastesikring og kjøre- og hviletid.
  • Lenger øst kan vi lese at det ved Oppland var seks kjøretøyer som fikk kjøreforbud etter at de ble veid og funnet for tunge. To fikk kjøreforbud etter dårlig sikring av last.

Ved Brimnes ble det stanset et vogntog med så varme bremser at bremsedeler ramlet av ved kontrollplassen. © Statens vegvesen

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!