Prisen er akkurat avslørt. © Haakon Førde

De strekker det kanskje litt langt, Volvo, når de knytter sportsbilbegrepet til en yrkesbil.

Men noen mentale knagger å henge teknologien på er jo heller ikke feil. Koblingen er dobbeltklutsjkassen som i gåseøyne er racingteknologi. Og vi husker reklamevideoen med FH i duell med en Koenigsegg. Søkt, men artig likevel.

Men når det er sagt, har både mange bileiere vi snakker med og redaksjonen selv gode erfaringer med ishift dual clutch. 540en føles betraktelig sterkere enn man er vant til fra en 540,  når det ikke er brudd i momentet fra drivlinjen mellom girskiftene.

Performance Edition er likevel ikke så mye mer enn en egen dekor. Noen liker den, andre ikke. I tillegg kommer ekstra racinghorn og noe tilbehør i form av jakke, skjorte, trillekoffert og en drikkeflaske.

6x2trekkeren er likevel pent bygget opp med aluminiumplatting av FJ Lastvagner. Og så blir den eksklusiv da. Selges i kun 40 eksemplarer.

Prisen er akkurat avslørt. Det er 1.279.000 kroner! Ferdig snakka.

Dette er Performance Edition © Haakon Førde

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!