Først: Nei, vi har ikke hatt noen aprilspøker på tungt.no i år. Men det er da litt artig å se hva mediene har funnet på. Her er et knippe fra anlegg- og transportverden:

Avisen RB.no skriver at Statens vegvesen innskjerper vektreglene og at alle bilførere over 75 kilo må møte for vektkontroll og korrigering av vognkortet.

NLF skriver at RV3 stenges for tyngre kjøretøy etter at «den utrydningstruede pinnsvinarten Erinceus Osterdalus» har blitt oppdaget. Organisasjonen fornekter seg ikke og klinker til med at lastebilene også må betale økt bompengeavgift for dette.

Fornekter seg gjør heller ikke TMs tidligere redaktør og grunder, Arild W. Han jobber nå for Volvo lastebiler i Norge, der han bl.a. er redaktør for kundebladet. I dag kunngjorde han at han fra sommeren har samme stilling - men for Scania. Og Tandberg Transport er ifølge dem selv til salgs grunnet manglende engasjement for bransjen.

Bombeliknende gjenstand

På Hokksund la anleggsfolk en bombeliknende gjenstand i en grøft. Der ble det visstnok full politiutrykning og hverken politi eller driftleder likte spøken i nevneverdig grad. Vi tipper de skyldige gjorde gode miner til slett spill.

På vegnett.no. melder vegvesenet at bompenger fra syklister skal være med på å dekke regningen fra entreprenørene som drifter sykkelveiene.

Og slik kan vi nok holde på.

Har du selv gått fem på eller lurt noen? Del det gjerne på vår facebookside her.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!