Vi smugler søppel ut av Norge

De siste ukene har SFT og Tollvesenet undersøkt en rekke forsendelser ut av landet. Rent fysisk har 60 kjøretøy blitt sjekket opp, og over tusen forsendelser har blitt kontrollert elektronisk. 16 forhold vurderes å bli anmeldt.

En svenskregistrert Peugeot Boxer varebil fanget tollernes interesse da den passerte Ørje tollsted fredag ettermiddag. Kontrollen av varebilen avdekket 2 398 liter øl og 150 liter brennevin. Tollbeslaget utgjør 200 000 kroner i unndratte avgifter til staten.

Den 33-årige polske statsborgeren som kjørte bilen, fortalte at han skulle levere bilen i Oslo. Varebilen var påsatt falske svenske kjennemerker. Tolletaten ber om at bilen blir inndratt til fordel for statskassen.

Men beslagene stoppet ikke der. Dagen etter, var en ny svenskregistrert bil på vei. Denne hadde også en henger og forsøkte å komme seg over den ubetjente grenseovergangen ved Trosterud sent lørdag kveld. Bilen ble kjørt av en 40 årig svensk statsborger bosatt i Norge.

Tollerne avdekket i alt 1 5 12 liter alkohol i bilen og hengeren. Tollbeslaget utgjør 105 000 kroner i unndratte avgifter til staten.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!