- Etter tips rykket vi ut for å stoppe et utenlandsk vogntog som bedrev spesialtransport. Men dette ble for spesielt og for farlig til å kjøre på RV. 3 ettersom det ikke ble utført riktig. Det forteller fagleder Geir Thomas Finstad i utekontrollen Hedmark.

Vogntoget var 27 meter langt og ca. 4,3 meter bredt og skulle til Trondheim med en tank.

Vedkommende hadde riktignok fått dispensasjon av Statens vegvesen, men denne dispensasjonen var på en betydelig smalere last, forteller han. Dermed ble både den danske føreren og firmaet anmeldt. Transporten hadde følgebil.

Vegvesenet rykket ut etter meldinger om at sjåføren hadde problemer med fremkommeligheten, spesielt ved flere plasser der det var veiarbeid. Nå er ekvipasjen parkert frem til en alternativ transport kan ta godset videre eller dispensasjon er på plass.

For bare en drøy uke siden stoppet vegvesenet en annen spesialtransport ved Svinesund. Den hadde hverken følgebil eller dispensasjon.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!