- For oss handler dette derfor om å være forberedt. Vi tror det det kan komme restriksjoner på bruk av vanlig diesel, for eksempel i byer. Da er det greit å ha testet ut alternativet.

Sørum Transport AS har kjørt 2G Polar en periode, og planlegger å skaffe seg egen tank for å sikre tilgangen. Fra hvilken leverandør er ikke avklart. Så langt har prisene vært rimelige like, og inntil over nyttår gunstige i forhold til vanlig diesel. - Så langt ingen problemer med HVO. Og det fine er fleksibeliteten. Man kan fylle HVO og vanlig diesel om hverandre.

Bedriften har ikke prøvd førstegenerasjons biodiesel. Nilsen opplyser derimot at de har fått problemer med den biodieselen som nå er innblandet i standard diesel, og har måttet bytte et betydelig antall kupevarmere.

- Men også miljøaspektet er en viktig for oss, ikke bare de store selskapene som Posten, Asko eller Tine. Også vi mindre transportører ønsker å ta ansvar.

 

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!