Svein-Ove Arnesen

Fikk gebyr på 85000 kroner

Tømmerbil på småvei, blanke dekk, narkosjåfør og flere sjåfører uten førerrett. Dette er noe av hva som har skjedd det siste transportdøgnet.

Mandag kveld fikk vi varsel om at det denne uken skulle være storkontroller på E6 og Rv3. Nå har resultatene kommet, og de er veldig gode.

Omkring 1200 tunge kjøretøyer har vært innom vekta på Otta trafikkstasjon. Her fikk 44 kjøreforbud og tre sjåfører ble anmeldt.

Og hvordan var det i Østerdalen?

Joda. I Østerdalen ble 320 tunge kjøretøyer sjekket og 35 fikk kjøreforbud. Også her ble tre sjåfører anmeldt.

Begge plasser kan altså skilte med gode resultater. De fleste kjøreforbudene som ble ilagt var på grunn av overlast eller for dårlig sikring av last.

Bedre enn ventet

- Dette er langt bedre enn vi håpet. Det er spesielt gledelig å se at vi kun har avdekket 13 kjøretøy med dårlige dekk eller manglende kjettinger. Det viser at vi har nådd fram til de aller fleste med vårt budskap om vinterutrustning, sier fagleder i Vegvesenet Karl Ingvald Fuhr.

Svært ofte i kontrollsammenhenger dukker det opp en versting eller to som media kan meske seg med. Og selv om det riktignok ble avdekket enkelte alvorlige saker også denne gangen, er det mer riktig å se på totalen. Den er klar - og det er hyggelig lesestoff.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!