Nye regler skal gjøre det enklere å avgjøre hvem som oppfyller helsekravene til førerkort. Det vil bli mindre rom for skjønn og målet er å få mest mulig likebehandling, opplyser Statens vegvesen.

1. oktober

Fra 1. oktober 2016 vil det bli enklere for fastlegen å avgjøre om helsekrav til førerkort er oppfylt eller ikke. Legene skal nemlig ta i bruk en ny helseattest fra denne datoen. Helsedirektoratet opplyser at dette vil resultere i at færre må søke Fylkesmannen om dispensasjon fra helsekravene.

Overgangsordninger

Helseattester utstedt før 1. oktober 2016 kan brukes fram til 1. april 2017, forutsatt at de ikke er eldre enn seks måneder ved innlevering til trafikkstasjonen.

Førerkort som utstedes fra og med 1. oktober 2016 for klasser som krever helseattest, vil få gyldighet beregnet ut i fra datoen helseattesten er utstedt (og ikke fra dato førerkortet er utstedt som tidligere).

Helsedirektoratet har laget en oversikt over de vanligste spørsmålene og problemstillinger knyttet til helsekrav til førerkort. Den finner du her.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!