- Det blir nok heftig, forteller vår journalist Frode Tellevik. Han har pratet med flere av aktørene i dokumentarserien og vet litt om hva som er filmet.

Vi mistror ham ikke. Premieresesongen i fjor ga seerrekord for National Geographic med 131000 seere av første program og var en snakkis ikke bare for transportbransjen, men også de som ikke aner hva transport innebærer.

Nå er det igjen klart og den 29. august er det altså bare å tune inn på National Geograpic Channel.

Filmet hele vinteren

I år har produksjonen konsentrert seg om færre områder, og har vært tilstede under hele vinteren.

Årets produksjon har fulgt bilbergerne Thord Paulsen og hans team i Odda, legenden Bjørn Lægreid i Eidfjord, ungguttene Kristoffer Mo, Erik Flisen og Marius Winum i Orkanger og Trondheim, samt far og sønn Jo Roger og Ole Henrik Blengsli i Overhalla. 

Ti episoder

Innspillingen ble gjort i løpet av fire måneder vinteren 2015-2016. Resultatet er ti nye episoder med sesongpremiere 29. august 22.00 i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Deretter ruller den ut på National Geographic Channel i Europa og Afrika denne høsten. Serien har et totalt nedslagsfelt på 155 millioner husholdninger.

- Vi er så stolte over Vinterveiens helter! Både interessen fra seerne her i Norge og internasjonalt, men ikke minst er vi stolte over gutta som er med på å vise frem det beinharde yrket sitt og vår norske vinter, avslutter Vibeke Lia, Head of Programming i FOX Networks Group Norge.

Det er vi også - vi gleder oss allerede og vet det blir bra. Vi er naturligvis helt objektive når det kommer til tv-programmer med norske, kjente sjåførfjes...

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!