- Vi har laget en lastebil for eiere og sjåfører som er stolte av yrket sitt og bilen sin, og som ønsker det beste av det beste, sier Helene Fredäng, Surface Material Expert, fra Volvo Trucks. © Volvo

Den nye Volvo Ocean Race-spesialutgaven er preget av høyt utstyrsnivå.

Vi snakker begrenset opplag, men kundene kan velge mellom flere varianter.

- Vi har laget en lastebil for eiere og sjåfører som er stolte av yrket sitt og bilen sin og som ønsker det beste av det beste, sier Helene Fredäng, Surface Material Expert, fra Volvo Trucks.

Volvo Ocean Race-preg

Volvos designere har basert designet på ruten Volvo Ocean Race skal følge i høstens seilas, uttrykt gjennom kart og mønstre.

Seilasen starter i Alicante og avsluttes i Haag, og dette har gitt inspirasjon til fargevalg både utvendig og innvendig.

Utvendig vises Volvo Ocean Race ved logo i lysskiltet og logo på førerhusets sider, samt lakkdetaljer og to metallic farger, Shimmering Gold og Cool Breeze Metallic.

 

Førersetet har kart og rute integrert, og har med havnene for start- og målgang i Volvo Ocean Race 2017-2018. © Volvo

To Volvo Ocean Race-pakker

  • Safety-pakken: Driver’s airbag, sjåførvarselassistent, adaptiv konstantfartsholder med kollisjonsvarsler med full autobrems, innbruddsalarm, låsbar safe, feltskiftevarsler, laminerte sidevinduer, hovedbryter med fjernkontroll og røde sikkerhetsbelter.
  • Performance-pakken: (Kun Volvo FH): Volvo D13-motor med 500 hk eller 540 hk, I-Shift Dual Clutch og retarder.

 

Salget starter i mars

Interiøret er inspirert av sjø og seiling. Dørpaneler, tepper, ratt, oppbevaringsrom og seter har blitt utstyrt med design fra sjø og seiling.

Seteryggen har et stilisert kart som viser start og slutthavn for seilasen, og det samme går igjen på gardinene.

Volvo FH og FH16 fås med Globetrotter eller Globetrotter XL-førerhus.

Salget av de nye modellene starter denne uken

© Volvo

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!