Torsdag den 1. september åpnet ny døgnhvileplass for transportbransjen like ved E6 på Biri. Plassen vil romme 30 vogntog.

- Dette har vi kjempet for lenge, forteller regionsjef i NLF Hedmark og Oppland, Guttorm Tysnes, i en kommentar til tungt.no.

Forbeholdt sjåfører

Statens vegvesen har inngått avtale med Biri Trav AS om leie av areal til parkering og drift av servicetilbudet til yrkessjåførene som kommer til døgnhvileplassen. Der skal de ha tilgang til dusj og toaletter, og plassen skal være åpen hele døgnet.

Plassen er forbeholdt sjåfører som er underlagt reglene om kjøre- og hviletid og skal ikke brukes av andre. De som er pålagt hviletid, kan oppholde seg der i inntil to døgn.

Fem døgnhvileplasser i regionen

Nå har vi fem døgnhvileplasser å tilby tungsportørene langs E6 i Region øst. Det er Svinesundsparken i Halden, Storebaug i Rygge i Østfold, Ormlia i Eidsvoll kommune, Dovreskogen i Dovre kommune, og nå altså Biri i Gjøvik kommune, forteller regionvegsjef i Statens vegvesen, Per Morten Lund.

Det planlegges også døgnhvileplasser i Brumunddal og på Vinstra.

Turmuligheter

- I tillegg til dusj og toaletter, kan sjåførene benytte seg av hvilerom, spillkafé og fine turområder, hvis de vil strekke på beina, sier daglig leder i Biri Trav AS, Stein Robøle. – Om nødvendig kan de tanke drivstoff på den andre sida av E6.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!