Her skal Posten Norge samle post- og pakkeproduksjon.

Helgelandsterminalen blir et nav for pakke- og godsproduksjon i Nordland, og gjør at kunder i området får én dag raskere distribusjon til mottakere med postnummer til og med 7999.

- Helgelandsterminalen gir mer effektivt drift og gode arbeidsforhold, samtidig som nærheten til jernbanen styrker Posten og Brings konkurransekraft.

Den nye terminalen gjør blant annet at vi kan flytte pakkesortering fra Trondheim til Mo i Rana, sier konsernsjef Dag Mejdell i en pressemelding.

Terminalen huser pakker, gods, termo og post. Den har et areal på ca 3.000 kvadratmeter. I underkant av 100 medarbeidere vil ha sin arbeidsplass her.

Terminalen er en del av strategien med å etablere fellesterminaler for flere deler av virksomheten over hele landet. Totalt investerer Posten Norge fire milliarder kroner i ny terminalstruktur. © Bring

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!