Frode Tellevik

Melkemannen

Helge Vik (61) fra Rosendal i Hardanger har kjørt melkebil i 40 år. Han får ikke fullrost nok verken sjefen eller lastebilen.

18. mai 2016 leverte MAN Truck & Bus Norge AS 9 nye turbusser til H.M. Kristiansens Automobilbyrå AS. Dette er den største samlede turbussleveransen MAN Norge har gjort så langt, heter det i en pressemelding fra produsenten.

– H.M.K er en av våre beste kunder, sier selger Stig Brataas som også benyttet anledningen til å takke for den tillit MAN er blitt vist.

H.M.Ks bakgrunn

Vognmannsforretningen, som etter hvert ble kalt Automobilbyrå, ble dannet i 1873 av vognmann Hans Martin Kristiansen, den gang med 14 hester i stallen. Ola Halvorsen og hans bror Halvor kjøpte bedriften i 1979. Tidligere hadde Halvor og Ola en bussrute på Årnes, men flyttet til Oslo for å drive turistkjøring. Da de overtok H.M.K bestod bussparken av tre busser, to limousiner og to begravelsesbiler. Opp igjennom årene har de hatt busser av forskjellige merker. I 1988 kjøpte de to brukte MAN-busser fra Tyskland, og da startet MAN-eventyret. I 1998 ble de to første nye MAN Lion Coach anskaffet og nå består H.M.Ks busspark primært av MAN-busser.

Det er i 2016 blitt kjøpt flere 12-metersbusser for utstrakt kjøring på Vestlandet.

H.M.K har i dag rundt 90 ansatte og 40 busser inkludert to Helseekspresser som kjører pasienter fra Lillehammer til Oslo og fra Drøbak til Feiring.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!