Tidlig på 80-tallet så bilparken slik ut. Her står en Scania 55 og en 141 fra Markussen Transport og venter på oppdrag.

Svein-Ove Arnesen

Den populære transportøren fra Harstad har tapetsert landet med sine flotte Scaniaer, lastet med Tine-produkter.

Hele livet har Steinar kjørt for Tine. Nå er ekteskapet over.

- Ja, det er forferdelig leit dette. Jeg har prøvd å holde prisene på et fornuftig nivå og klarer ikke gå lavere. Men det er det altså noen som har gjort.

Det hele skal egentlig offentliggjøres på torsdag, men Steinar bekrefter at han har mistet kjøringen da vi kontakter ham for å høre hva som har skjedd tirsdag kveld.

Hvem som tar over kjøringen, vil bli kjent på torsdag, men Steinar tror den vil gå på norske hender. - Alle prater om at utlendingene tar over alt og presser prisene, men det gjør jammen norske transportører også, sukker han.

Nå skjer det ikke annet enn at jeg prøver å holde butikken gående til 1. mars, forteller han og skryter av hjelpen han så langt har fått av Scania.

- De har sagt de skal hjelpe meg med bilene, både de lokale selgerne og Scania Finans i Oslo. Så har da også transportkjempen handlet mer enn 90 Scaniaer bare siden 1998.

Selve Tinekjøringen startet med at faren kjørte melkespannkjøring til det lokale meieriet like etter krigen. Siden har det ballet på seg og Steinar mener selv at de har hjulpet Tine med gode logistikkløsninger siden oppstarten.

For et par år siden rundet Steinar Markussen 70 år.

Vår Frode Tellevik skrev i den forbindelsen: Det er noe trygt og godt over de hvite og røde vogntogene. De kommer duvende med sine tunge lass og tar livet med ro. Sjåførene er av den avbalanserte sorten som har tid til en prat og en god historie, på norsk.

Balsam for sjelen, med andre ord. Nå ser det ut til at denne balsamen har tatt slutt - etter 76 år!

Oppdatert: Disse overtar kjøringen.

På kontorveggen henger bilder fra den aktive tiden, som sjåfør i eget firma. Her er Steinar og kona Åse på tur med en Scania 144, den første bilen han kjøpte med Opticruise.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!