Frode Tellevik

Guttedrøm og litt reklame

Vi vet ikke helt om det utelukkende er tanken om profilering som ligger bak denne bilen.

Konkurransen er en internasjonal konkurranse fra Volvo Trucks for alle yrkessjåfører, uansett lastebilmerke, hvor det skal kjøres så drivstoffeffektivt som mulig.

Syv finalister fra hele Norge møttes forrige helg for å konkurrere om å kjøre en gitt rute på 24 km med så lite drivstoff som mulig.

Vinneren i Norge - Kjetil Dale fra Kristiansand- ble kåret til Norges mest drivstoffeffektive sjåfør, og er dermed kvalifisert til verdensfinalen i Gøteborg den 8.-9. september 2016.

Her skal han konkurrere om tittelen «Verdens mest drivstoffeffektive sjåfør» sammen med finalister fra hele verden.

Onde tunger (vår journalist Frode Tellevik) mistenker at Kjetil Dale er best på økonomikjøring fordi han har trent så mye med usykronisert. Dessuten eier han et påbyggerverksted.

Volvo Dynafleet målte drivstoff fra kjøretøyet under konkurransen, og kunne fortelle at fra 1. - 7. plass skilte det 1,74 liter drivstoff, og mellom 1. - 2. plass var differansen på 0,26 liter. Vinneren Kjetil Dale viste dermed utmerkede ferdigheter på drivstoffeffektiv kjøring og vant konkurransen med god margin. © Volvo

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!