Dette er min beste dag på jobben så langt, ler designansvarlig Nigel Atterbury like før avdukningen.

Like etter åpningen av lastebilmessen på Elmia, viste Volvo sitt prosjekt «The iron Knight».

Designansvarlig Nigel Atterbury forteller til tungt.no at Volvo i Norge ved Torstein Magelssen jobbet hardt, ja rett ut maste, for å få bilen til messen på Lillestrøm tidligere i år. Men dengang ei. Bilen måtte testes og rekordforsøkene måtte gjennomføres.

Dette er en FH som er sendt på treningsleir, sier Atterbury stolt. Bilen gjør 0-100 på 4,6 sekunder.

For egen del tipper vi hovedgrunnen til å avduke bilen akkurat nå er å møte Scanias lansering. Noe måtte de vise på Elmia - ellers ville Scania stikke avgårde med hele oppmerksomheten.

Kommer til Oslo Motorshow

- Hei, sier en alltid like blid Boije Ovebrink til tungt.no. Jeg sa jo at jeg skulle få ny bil neste gang vi møttes. Jeg kommer til Oslo Motorshow - jeg lover, sier han mens fotografene flyr rundt ham.

Show + litt til

Det er show - men det er mer enn det. Det viser også potensialet i nyutviklet teknologi og de hvor mye komponentene takler. I dette tilfellet er det blant annet I-shift med dobbeltclutsh som står i fokus. Dessuten gjør det litt for å skape interessen for bransjen også? Tøft er det.

Her er altså bildene av Iron Knight. Motoren i The Iron Knight er en midtmontert og betydelig modifisert D13-motor med vannavkjølt intercooler og fire turboladere. Med 2400 hk og 6000 Nm fikk Volvos racing-alibi Boije Ovebrink utfolde seg.

Gammel rekord var 21,596 sekunder fra 0-1000 meter. Boije satte den selv med Mean Grean. Vi har selv vært med på en tur. Det var som å filme at man fikk juling.

Ble det rekord? Hva tror du...

Se video av rekordsettingen under.

Video

 

© Volvo

Jepp, det ble ny rekord. Var du i tvil? © Svein-Ove Arnesen

 

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!