Risikoen for viltpåkjørsler er særdeles høy denne vinteren. På grunn av den svært smittsomme sykdommen Chronic Wasting Disease (CWD) er det forbudt å legge ut fôr og salt. Derfor vil hjortevilt være mer på vandring – også på veiene. For å rette oppmerksomheten mot den økte trafikkfaren deles det nå ut viltbånd i hele Norge.

Det skriver NLF og Vilt og trafikk i en felles pressemelding.

– Dette er svært viktig. Det handler om liv og lidelser for både dyr og mennesker, forteller prosjektleder Knut Erik Jetlund i Vilt og trafikk.

For å øke oppmerksomheten blant bilistene deles det nå ut gule viltbånd på Circle K-stasjoner over hele Norge.

Dette er et svært nyttig verktøy som Jetlund håper bilister tar med seg og oppbevarer i kjøretøyet. Hvis en skulle være så uheldig at en kjører på et hjortedyr, finner en all nødvendig informasjon på viltbåndet.

– Det står hva du skal gjøre, hvem du skal ringe og hvordan du skal forholde deg til det skadede viltet. I tillegg finner du viktig preventiv informasjon om hvordan en kan være på vakt og oppdage viltet tidligere, og på den måten kanskje unngå sammenstøtet.

Årets kampanje gjennomføres med drahjelp fra Norges Lastebileier-Forbund (NLF), If og Circle K.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!