Statnett Transport har 12 ansatte. Her er Rune Flakk, som leder landtransporten. Det er også han som er sjåfør over fjellet denne gang. © Statnett Transport

Frakt av trafo er tøffe greier. Vi husker da Statnett for et par år tilbake transporterte en trafo til Lillehammer. Settet var 67 meter og veide 340 tonn. Nå er det en ny trafo-transport i gang.

Denne gangen er det syv mann på transporten som veier 330 tonn og som er tilsammen 70 meter langt.

Det er NRK som melder om trafo-transporten som nå såvidt ruller seg over fjellet mellom Vestlandet og Østlandet. I dag er den på vei fra Røldal til Smørklepp i en fart av 20 kilometer i timen. Sjåføren, Rune Flak er spent på hvordan den videre ferden vil gå. Det forteller han til statskanalen.

Opp Austmannalia hadde vi en toppfart på sju kilometer i timen, så det går ikke så fort, flirer Flakk.

Det er Statnett Transport som har frakten. Vi kjenner igjen bilene fra tidligere. Hovedsaklig transporterer de transformatorer, generatorer, turbiner og lignende til norske energiforsyningsanlegg, men de utfører også oppdrag for forsvaret samt vindkraft- og oljeindustrien.

NRK har laget en liten videosnutt av hendelsen. Den finner du her.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!