Det latviske transportselskapet Dinotrans ble svært godt kjent i medias søkelys etter at de fløy inn fillipinske sjåfører som de brukte på transport blant annet i Norge. Sjåførene fortalte blant annet om lave lønninger og at de bodde svært lange perioder i bilene.

I mellomtiden har det pågått en sak fra det svenske skatteverket mot Dinotrans sin eier - svenske Staffan Resare.

Registrert i Latvia

Ettersom transportselskapet SIA Dinotrans er registrert i Latvia, mener Resare at skatten skal betales dit - både for eieren og for sjåførene. I dette tilfellet er det eierens beskatning som er gransket. Dinotrans kjører mye på Skandinavia og Tyskland.

Skatteverket har dog kommet frem til at Resare må betale sin skatt til Sverige, ettersom det er der han bor og har sin postadresse. I tillegg har de kommet frem til at de fleste betalingstransaksjoner er gjort med et visa-kort fra Sverige.

Transaksjoner fra Sverige

Det er stoppafusket.se som omtaler saken på sine nettsider. De kan fortelle at 566 transaksjoner er utført i Sverige, mens 102 er gjort i Latvia. Skatteverket hevder også at de fleste transaksjonene er av privat natur og derfor er som inntekt å regne.

Selv mener Resare at kostnadene er relatert til forretninger. Ifølge Skatteverket må dog Resare nå belage seg på å betale nesten to millioner svenske kroner i tilleggsskatt.

Det vites ikke om Skatteverket nå også gransker hvor sjåførene skulle betalt skatt. Også de har betalt sin skatt til Latvia, selv om de hovedsakelig har kjørt i skandinavia.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!