Svein-Ove Arnesen

Ingen konflikt å miste DAF-importen

- Man må nesten være "AS fabrikk" for å kunne klare ambisjonene. Nå kan vi konsentrere oss om lokale kunder istedet, sier adm.direktør Kai Abrahamsen i DAF Norge.

Etter 35 år er det slutt for DAF Norges importørstatus av det nederlandske lastebilmerket.

Det fremgår av en pressemelding sendt ut av DAF sentralt i Nederland der de skriver at produsenten selv skal overta ansvaret for det norske markedet.

DAF Norge, med sete i Råde, vil fortsette som forhandler for Østlandet.

- Årsaken er at DAF sentralt ønsker å ekspandere og være mer synlig i de skandinaviske landene, heter det fra Nederland. Nå ønsker de å øke markedsandelene til minst 6%, forteller Jan van Keulen. Han har ansvaret både for DAF Nederland og det skandinaviske markedet.

For å nå dette målet er DAF nå i gang med samtaler for å etablere forhandlernettverk i Norge.

Forhandlerne vil bli styrt fra Danmark og fremover skal også DAFs reserve- og servicedeler bli skipet direkte fra fabrikken til forhandlerne.

Tungt.no har en periode forstått at noe var i ferd med å skje. Såvidt redaksjonen erfarer har det en periode vært store omrokkeringer blant salgskorpset.

Overtagelsen fra DAF Norge til DAF i Nederland vil skje den 1. august.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!