Bring har kjøpt i alt 250 lastebiler som ruller ut på norske veier i løpet av 2017. Dette er topp moderne kjøretøy med nye Euro 6-motorer, forteller pressesjef John Eckhoff i Posten.

Avtalen om cirka 130 Scania-biler ble inngått i vår og i tillegg er det nå inngått avtale med Volvo og Mercedes om kjøp av rundt 120 biler.

Alle disse lastebilprodusentene har godkjent HVO som fullverdig drivstoff i sine motorer.

Det er trolig også essensielt i denne handelen. Det er nå ganske nøyaktig ett år siden daværende konserndirektør i Bring, Dag Mejdell, fortalte at de ville etablere 17 tankanlegg for HVO på Brings terminaler og at de fleste bilene som går i Norge vil bruke HVO.

Posten Norge har i alt 950 lastebiler i Norge, og det foretas jevnlig utskifting av bilparken.

Den nye konsernsjefen, Tone Wille, fortsetter i samme spor som Mejdell. - Det er viktig for oss å ha en oppdatert bilpark med lavest mulig utslipp. Disse nye bilene har meget god driftssikkerhet. Det gir høy kvalitet i leveransene til beste for både oss, våre kunder og samfunnet, sier hun.

Leveransene omfatter både skapbiler, containerbiler, trekkere og kipp-biler – det er biler som frakter containere mellom Bring-terminal og til jernbanen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!