Tormod Magelssen

Norges mest idylliske?

Ikke alle norske transportselskap kan skilte med slike nasjonalromantiske omgivelser som Espeland Transport AS i Alvdal. De holder nemlig til på den mer enn 200 år gamle gården Paureng. En gård som opprinnelig tilhørte Inge Espelands oldemor.

Posten Norge kjøper Espeland Transport i Alvdal. Selskapet har rundt 60 ansatte og 50 biler. - Det er i grunnen flere årsaker til dette, forteller Inge Espeland da tungt.no ringer like etter at nyheten ble gjort kjent. Avtalen ble nemlig underskrevet mandag morgen klokken 9.00.

Kan tilby mer med Bring i ryggen

- Både kona mi og jeg har passert 60 år og ingen av barna ønsket å ta over for å drive videre. Dessuten ønsker vi egentlig å vokse videre. Med Bring i ryggen kan vi nå nye mål. Vi har bare hatt egne avtaler og i enkelte tilfeller står vi dermed utenfor. Nå kan vi tilby så mye mer, forteller Espeland.

- Det har vært viktig for oss å ha en organisasjon som kan videreutvikle det vi har skapt. Bring har lovet å ta godt vare både på firmaet og de ansatte, sier han og tillegger at prosessen har tatt omkring ett år.

Espeland Transport på Alvdal i Hedmark er eid og ledet av Inge Espeland som har bygget opp selskapet siden 1995. Selskapet tilbyr generell langtransport i tillegg til bulktransport.

Alle ansatte fortsetter i Bring etter oppkjøpet og Inge Espeland skal også fortsette som leder av selskapet, heter det i en pressemelding Bring har sendt ut.

Oppkjøpet forutsetter godkjenning fra Konkurransetilsynet.

- Espeland Transport er et solid selskap med et godt tilbud til kundene. Dette kompletterer dagens virksomhet i Bring og styrker vår posisjon i Hedmark. Vårt kjøp av selskapet vil gi positive effekter for kunder av både Espeland Transport og Bring, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge. © Svein-Ove Arnesen

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!