Haakon Førde

Advent med TransportMagasinet

Kjeder du deg? Vi har akkurat fylt norske postkasser med førsteklasses lastebillitteratur! Sjekk hurtigvideo.

Den siste tiden har politi og vegkontrollører avdekket flere tilfeller av svært avansert manipulasjon av fartsskriveren. Bort med magnet på gearkassa, inn med hich-tech.

- Vi har funnet flere tilfeller der sjåførene på papiret har hatt så plettfri kjøring at det nesten ikke skal la seg gjøre, fortalte en kontrollør til tungt.no da en av de første bilene ble avslørt i Norge.

- Det som er utfordringen nå, er at det aldri har vært så vanskelig å avdekke jukset. Det forteller en politikilde til vår svenske kollegatidsskrift, Proffs.

Nå er flere biler avslørt både i Norge og i Sverige - og spesielt en utenlandsk transportør har blitt stoppet gjentatte ganger. Nå er han anmeldt i begge land. Vi møter ham daglig på norske veier.

Sammen med Proffs har vi tatt for oss juksemetoden, vi har spurt lastebilprodusentene om hvorfor ikke de kan avsløre ulovlighetene og vi har satt transportøren til veggs. I tillegg har vi tatt oss friheten til å mene litt selv også.

Vil du vite mer om dette, bør du kjøpe neste utgave av TransportMagasinet.

Du får det aller først ved å ha et abonnement. Du får et godt tilbud her.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!