Haakon Førde

Farvel Tine

En epoke er over. Siste Markussen-bil har reist fra Kalbakken.

Over hundre nåværende og tidligere Markussensjåfører treffes denne helgen i Harstad for å ta farvel med en arbeidsplass og en arbeidsgiver de setter svært høyt.

Chriss Gøran Persen er en av ildsjelene bak arrangementet og han kan fortelle om stor oppslutning blant kollegene.

- Det vil bli kjørt en kolonne gjennom Harstad og ut til Tjeldsundbrua klokken tolv på lørdagen. Her vil alle de gjenværende bilene fra Markussen delta, før de parkeres på Scania for siste gang. Det vil også bli satt opp en veteranbuss, slik at også sjåfører uten egen bil kan slå følge, forteller han.

Rekken med et tosifret antall røde og hvite vogntog vil også svinge innom YX-stasjonen i Sørvika, der det hele startet for 77 år siden. Det var her Harald Markussen hadde kontor og verksted så lenge han drev selskapet. - Det blir nok en del gode historier over en kaffekopp der ute, tror Persen.

På kvelden samles hele gjengen på Haganbrygga. Mat, gode historier og gamle kjente vil nok gjøre dette til en minneverdig seanse for alle de fremmøtte. - Geir Roar Pettersen har fått jobben som konferansier og vi har fått videohilsener fra mange forskjellige. Tror det blir en fin stund, avslutter Persen.

Historiene kommer til å stå i kø. Det blir vemodig og vakkert på samme tid når siste kapittel skal skrives.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!