Det blåser på toppen for både DSV og Kim johansen for tiden.

Nå krever Postnord, ifølge fagforbundet 3F, at begge transportgigantene fremlegger bevis for at de betaler dansk lønn til sine sjåfører - ellers vil de miste kjøringen umiddelbart.

Både DSV og Kim Johansen har en rekke bulgarske og rumenske sjåfører som har østeuropeisk lønn mens de altså kjører dansk post. Det er dette Postnord nå vil stanse.

Posten droppet Kim

Tidligere i år ble det kjent at Posten Norge droppet Kim Johansen etter at de avdekket brudd på sine etiske krav og Kim Johansen ikke ønsket å endre praksis.

Les også: Posten dropper Kim Johansen

Debatten har rast kraftig i Danmark etter at Postnord møtte DSV og Kim Johansen i slutten av oktober.

Bedriftene fikk to uker fra møtetidspunktet på å rydde opp og vise dokumentasjon på at sjåførlønningene skal avspeile dansk nivå uansett om sjåførene kommer fra Polen, Romania eller Bulgaria.

Dersom dette kravet ikke møtes, vil de miste kjøringen, skriver Postnord til 3F.

For et par dager siden kom en reaksjon fra Kim Johansen der han forteller at han har begynt utflagging for å komme unna langvarig kamp med nettopp 3F.

Les også: DSV krever ekstrabetalt for vinterutstyr!

DSV har vært i hardt vær etter flere avsløringer av makedonske sjåfører med falsk førerkort. Nå mister de kjøringen om de ikke tilfredsstiller Postnord. Illustrasjonsfoto.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!