Tom Ola Bjerkestuen hjalp oss med å finne igjen sjela til Scania.

Excel-ark, økonomer, og stramme slipsknuter er i ferd med å overta hverdagen til mange. Det blir stadig mindre plass til individualisme, entusiasme og grasrotidéer. Scania har tradisjonelt vært det lastebilmerket der sjåførene har stått mest i fokus, i alle fall står Scania mest i fokus hos svært mange sjåfører. Det har liksom vært lastebilens svar på Harley-Davidson og fortsatt har merket en stor og trofast menighet. Det til tross for en tilårskommen modell.

Filmønske

På TRANSPORTmessa på Gardermoen hadde derimot Scania dratt inn litt show-effekter i form av både, snutebiler, flotte kundebiler, veteranbiler og....Svempa! Det svenske ikonet som påberoper seg å være «pappa til truckingbegrepet» er uløselig knyttet til Scania. Vi i TransportMagasinet hadde leid inn et filmteam i forbindelse med messa, og vi ønsket å lage en liten film om den tøffe røde caben. Men hvem kunne hjelpe oss med det?

Tom Ola

Tom Ola Bjerkestuen hos Norsk Scania er en skikkelig lastebilentusiast med begge beina godt plantet på bakken, en jordnær fyr som knapt nok vet hva en slipsknute er, men derimot vet hvordan lastebilsjåfører er. En mann av vårt hjerte, med andre ord. Han var ikke sen om å be, og resultatet kan du se i videoen her.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!