Endringen i trafikkreglene trer i kraft i dag og innebærer at utrykningskjøretøy, som for eksempel brann- og redningsbiler og ambulanser, nå kan følge skiltet fartsgrense under vanlig kjøring.

- Vi mener det er urimelig at en ambulanse skal bli kjørt forbi av en ekspressbuss eller en helseekspressbuss på motorvegen.

Jeg vil rette en takk til helsepersonell og politikerne i Vestfold som gjorde oss oppmerksomme på saken. Jeg er glad for at vi allerede nå har fått på plass regelendringen, sier samferdselsministeren.

- Endringen vil ikke ha negative konsekvenser for trafikksikkerheten, regelendringen gjelder kjøretøy som er konstruert for høy fart og som har førere med særlig kompetanse.

I tillegg får vi bedre utnyttet offentlig materiell og personell. Problemstillingen kom opp denne sommeren i forbindelse med min rundtur i Norge, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!