Dainius Sileika hadde med seg tolk da han var tilbake på ulykkesstedet sist gang. Nå må han nok en gang fortelle sin versjon av det som skjedde.

Nok en gang møtes bilberger Arnt Ove Brattbakk og den litauiske sjåføren Dainius Sileika i retten for å avgjøre skyldspørsmålet etter den mye omtalte bergingsoperasjonen som endte med at begge kjøretøyene havnet i fjæresteinene ved Leirfjord i april 2012.

Alstahaug tingrett konkluderte etter fjorårets rettssak at partene måtte dele skylden for ulykken, men påpekte samtidig at bilbergers opptreden i forkant av ulykken var uforsvarlig.

Begge parter anket saken og nå møtes de altså på nytt.

Satt av tre dager

Retten har også denne gang satt av tre dager til forhandlingene, inkludert befaring på ulykkesstedet. Det er de respektive forsikringsselskapene som kjører saken mot hverandre og nye sakkyndige er innkalt for om mulig å kunne kaste nytt lys over hva som gikk så fryktelig galt på Helgeland en vinterdag for to og et halvt år siden.

Les også: Dom i bilbergersaken

Les også: Ulykken vi aldri glemmer

Les også: Knallhard kritikk

Les også: Rettens første dag i bilbergersaken

Arnt Ove Brattbakk forklarte retten hendelsesforløpet under rettssaken for snart et år siden. Nå er det ny runde i lagmannsretten.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!