En av tollerne observerte at et polsk registrert vogntog forlot kontrollplassen på Svinesund om morgenen 7. juli uten å ha deklarert last. En tollpatrulje ble sendt nordover E-6 for å stoppe traileren, og den ble stoppet ved avkjøringen til Skjeberg.

Tollerne fant ikke dokumenter som viste at lasten, som besto av sponplater, var ferdig fortollet og bestemte seg for å ta vogntoget tilbake til Svinesund for en grundig tollkontroll med skanner.

Skanneroperatøren oppdaget at det lå flaskelignende gjenstander i pallene med sponplater. Den manuelle kontrollen avdekket 10 800 liter øl, 1 381 liter brennevin og 100 000 sigaretter.

Den 36-årige polske sjåføren ble overlevert til mannskap fra Østfold politidistrikt etter tollkontrollen.

Smuglet 20 000 liter alkohol

Et annet polskregistrert vogntog har også vært på smuglertokt. Trekkvogna fikk motorhavari i Oslofjord-tunnelen om ettermiddagen 3. august. Her viste det seg at lasten inneholdt 20 000 liter alkohol. Sjåføren stakk av etter uhellet.

Politiet ba Tollvesenet om bistand til å kontrollere traileren. Tollerne i Drammen avdekket 18 688 liter øl og 1 317 liter brennevin da de kontrollerte traileren. 51 ruller isolasjonsmateriell, to paller grunnmursblokker og 18 pakker isopor var brukt til å skjule alkoholen.

12 000 liter alkohol og 100 000 sigaretter var skjult blant lasten av sponplater. © Foto: Tollvesenet

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!