Transportfirmaer som bruker telematikkløsningen FleetBoard kan nå sende ferdskriverdata direkte til det nettbaserte systemet idha-Online. FleetBoard hjelper transportfirmaer med oppfølgning av brenselstilgang, utslipp og ruteplanlegging samt godssøking, opplyser Carl Fredrik Næss i Autodata AS.

Automatisk overføring

Overføringen av ferdskriverdata til idha-Online skjer helt automatisk gjennom den nye systemintegrasjonen. Dette uansett hvor førere og kjøretøy befinner seg. Idha-Online lagrer og vurderer senere ferdskriverdataene for å hjelpe førere og transportfirmaer med å følge de lover og regler som gjelder digitale ferdskrivere.

Som et selvspillende piano

- Filene lastes opp automatisk, noe som gjør at vi ikke trenger å bruke ekstra tid på dette. Det er som et selvspillende piano, sier Jan-Åke Andersson i JA Transport Logistik Service AB i Sundsvall.

- Det snakkes mye om skytjenester i dag, et begrep som mange har hørt, men ikke alle forstår betydningen av. Det er nettopp skytjenester som forenkler og automatiserer informasjonsflyten til kundene våre. Men det viktigste er at kundene våre ikke skal behøve å tenke på teknikken overhodet - alt skal bare fungere, sier David Norman i IDHA Sweden.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!