Etter ferien vil også en rekke Volvo personbilforhandlere møte opp på anleggstreffene slik at kundene kan prøvekjøre ¿alt¿ Volvo har å by på.

- Arrangementet gjennomføres i samarbeid med Volvo Buss, Volvo Maskin og landets Volvo lastebil- og buss-forhandlere. I tillegg er en rekke norske og svenske påbyggere med på reisen, påbyggere som stiller med hengermateriell og påbygg til karavanen, kan MarCom & PR-sjef i Volvo Norge, Torstein Magelssen, fortelle.

Volvo var også i 2013 ute på veiene med en stor karavane i anledning de nye store FH og FH16-modellene som da var helt nye. Denne gangen legger Volvo ut på landeveien med en komplett ny modellrekke fra minste FL til største FH16, hvor alle motorene er i Euro 6 - versjon. I tillegg er en helt ny Volvo 9700 turbuss med på reisen.

- Slike karavaner er av stor interesse landet rundt. Vi snakker om store lastebiler med avanserte påbygg og tilhengere, kostbart spesialutstyr som ikke forhandlerne vanligvis kan disponere lokalt på sine anlegg.

Vi vil med denne aktiviteten nå en rekke lastebilsjåfører og lastebileiere som får en unik mulighet til å se og prøvekjøre bilene. Vi har klare mål og høye ambisjoner, enhver prøvekjøring blir registrert og målet er 2500 prøvekjøringer før aktiviteten er i mål i slutten av oktober, kan Magelssen fortelle.

Regionale anleggsdager

Etter sommerferien vil lastebilene bli lastet om, flere anleggsmaskiner skal med, i tillegg engasjeres en spesialtransport for å frakte de største maskinene fra Volvo Maskin til en rekke regionale anleggsdager. På 8-10 steder rundt i Sør-Norge kjører alle karavanebilene til en grusgrop/steinbrudd hvor alle maskinene lastes av og hvor kunder fra en større region kan komme og prøvekjøre både moderne lastebiler og de nyeste anleggsmaskinene fra Volvo Maskin.

Etter ferien vil også en rekke Volvo personbilforhandlere møte opp på anleggstreffene slik at kundene kan prøvekjøre "alt" Volvo har å by på.

- Vi har selvsagt med oss Volvo Norges avanserte showhenger og et par skapbiler der en av disse er utstyrt med en kjøresimulator. På denne kan kundene landet rundt konkurrere om hvem som kjører mest økonomisk.

Aktiviteten vil selvsagt også promotere Volvo Sjåførklubb Norge - i fjor fikk vi ikke mindre enn 1.500 nye medlkemmer bare i løpet av karavanen og vi kan snart notere oss for ikke mindre enn 6.000 medlemmer, slutter en fornøyd Torstein Magelssen.

En lang rekke norske og svenske påbyggere og hengerleverandører er med på aktiviteten.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!