E6 ble i mange timer stengt i sydgåënde retning etter velten.

Dette er andre gang på litt over en uke at et tømmervogntog har veltet på E6 i fylket. I begge tilfellene lå tømmeret ut over veibanen.

Vogntoget kom fra Halden og klarte ikke svingen ved akselerasjonsfeltet ut på E6.

Dermed veltet hengeren, tømmeret fór av og sperret tre felt på E6.

De første tømmerstokkene traff en svensk personbil i fronten, men den kvinnelige sjåføren slapp med skrekken og var ettter forholdene rolig da vi pratet med henne mens Viking gjorde jobben med å frakte bilen hennes bort.

- Han har nok hatt for høy fart, uttalte en polititjenestemann da vi ankom stedet. - Håper det er en luftbelge som har gått og forårsaket ulykken, fortalte en sjåfør vi pratet med. Han så ulykken fra en sjåførs perspektiv.

Etter en tid kom en ny tømmerbil og ryddet veibanen.

Vi skal ikke spekulere i årsaken til ulykken, men akkurat denne svingen kjenner vi godt. Sentrifugalkreftene tar godt tak selv om man kjører sakte gjennom hele svingen og venter med å akselerere.

Selv om dette naturligvis ikke fratar noe ansvar for sjåføren, bør kanskje også utformingen av denne kulverten tas med i oppsummeringen?

Heldigvis gikk det iallefall bra denne gangen. Det er store krefter i spill.

I videoen under kan du se opprydningen.

 


Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!