Bransjefolk vet at en trailer ikke kan kjøre av seg selv. Det bør gjerne en trekkvogn til. Det finnes lastebilsjåfører, men strengt tatt har det aldri eksistert trailersjåfører. Dette vet bransjen, men ikke menigmann - og iallefall ikke avisene.

Men man kan jo også selv innimellom ta seg i å lure på hva enkelte forkortelser eller begrep i bransjen betyr. For hva er egentlig en elefantoverhaling? Dette danske uttrykket som plutselig også blir brukt i Norge. Og hva står ITD, IRU, NTF og alle de andre fonetiske snubletrådene for?

Fatt mot. Norges Lastebileier-Forbund har nettopp lansert en bransjeordbok som forklarer en rekke bransjebegrep.

Leser man med argusøyne, vil man kanskje oppdage begreper som kan omformuleres eller man savner noen uttrykk. Det er NLF klar over. Derfor oppfordrer organisasjonen alle som er inne i ordlista til å bidra.

Ser du definisjoner som kan forbedres, eller om det er flere begreper eller forkortelser som bør være med, gi beskjed. NLF vil at listen skal utvikles på en slik måte at det er til hjelp for alle innen en positiv næring.

Her finner du listen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!