Den litauske sjåføren Dainius Sileika hadde med seg tolk da han var tilbake på ulykkesstedet ved første runde i retten.

Slik så bergingsbilen til Arnt Ove Brattbakk ut etter rundkastene 70 meter ned en steinur. © Foto: Tove Brattbakk

Det var i begynnelsen av desember at Alstahaug tingrett konkluderte med skylddeling i den såkalte "bilbergersaken" der bergingsbilen til Arnt Ove Brattbakk ble dratt utfor veien av et litauisk vogntog for nær halvannet år siden.

Les også: Dom i bilbergersaken

Saken fikk mye oppmerksomhet over hele landet fordi hendelsen ble filmet og gikk på TV2-nyhetene. Filmen kan du se pånytt nederst i artikkelen.

I utgangspunktet hadde Brattbakks forsikringsselskap saksøkt sin litauiske motpart for nær en million kroner etter den fatale bergingsoperasjonen. I rettsaken fikk forøvrig bilbergeren hard kritikk for jobben fra to veteraner innen tungbilberging.

Les også: Knallhard kritikk

Ankes til lagmannsretten

- Tingretten var tydelig på at bilbergeren var uforsvarlig. Derfor føler vi at det er feil å dele skylden slik dommen lød fra tingretten. Det forteller advokat Ståle Hovda til TransportMagasinet, da vi ringer ham for en kommentar.

Han hevder at det ikke var noen sammenheng mellom sjåførens handlingsmåte og selve ulykken.

Nå venter en ny runde i retten. Det er foreløpig noe uvisst når dette kan skje. Som oftest er det noen måneder ventetid, men Hovda mener det kan være et håp om å avgjøre saken innen sommeren.

Les også: Ulykken vi aldri glemmer

Les også: Rettens første dag i bilbergersaken

Se video i vinduet under:Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!