Statssekretær Bård Hoksrud har et hjerte som brenner for transportbransjen. Han vil beholde landslinjene. © Kristian Hansen / Norsk Industri.

Det er NRK Nordnytt som forteller om Alta videregående skole som årlig bruker 600 000 kroner på landslinjen for yrkessjåfører. - Denne regningen skulle staten betalt, forteller rektoren ved skolen.

Årsaken bak det hele er at staten ikke har justert tilskuddet skolene får etter prisoppgangen i samfunnet forøvrig.

Dermed får man altså like mye penger som før, men de strekker ikke like langt - og dermed kan linjene bli kuttet ut om skoleøkonomien er for dårlig. Tilskuddet som gis på yrkessjåfør-linjen var i 2013 på 129.800 kroner.

Flere skoler i fare

TransportMagasinet er kjent med at man sliter ved flere skoler også. For en drøy måned siden gikk rektor ved Notodden videregående skole ut i media og hevdet at Staten ikke har fulgt opp finansieringen. Skolen hans har hatt landslinje siden 90-tallet. Han ber nå Staten ta et valg om de ønsker denne utdanningen eller ikke.

Tar saken til kunnskapsdepartementet

Statssekretær i samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud, er kontaktet i sakens anledning. Hoksrud har tidligere vist stor forståelse for transportbransjens utfordringer og mener at linjene er viktige for fremtidig rekruttering.

- Jeg skal ta denne saken med til kunnskapsdepartementet, avslutter statssekretæren.

Les også: Yrkessjåfører på skolebenken

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!