Det var sist søndag at en mann i 30-åra ble stoppet av tjenestemenn fra Tullverket på Majnabbeterminalen i Göteborg. Nordmannen jobbet for et norsk transportselskap da han ble stoppet av tollen ved 11-tiden søndag.

I lastebilen skal tollerne ha funnet større mengder automatvåpen.

Etter å ha blitt avhørt ble sjåføren formelt anholdt noen timer senere. Anledningen til pågripelsen skal være at han er mistenkt for grov smugling av en større mengde automatvåpen. Jurist Daniel Järmen hos de svenske tollmyndigheter bekrefter saken, men er ikke veldig snakkesalige utover det. Det er svenske Expressen GT som melder dette på sin nettside.

Majnabbeterminalen brukes blant annet av Stena Line på sine seilinger til og fra Kiel, i tillegg opererer de frakteskip som tar vogntog og løstrailere til og fra Travemünde i Tyskland.

Den norske sjåføren ble stoppet på Majnabbeterminalen i Göteborg. Der går det fergetrafikk til Kiel og Travemünde i Tyskland.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!