-Vi er svært glade for gaven på 35.000 kroner fra sjåførene, sier Ragnhild Hals, spesialsykepleier ved Rikshospitalet.

Det hele har blitt markedsført via Facebook-siden til Yrkessjåføren.no, men det er Nils Kristian Saltveit og kona Jorunn som har stått for mye av den praktiske jobben.

-Det er hyggelig at overskuddet går til et slikt formål. Nå håper vi flest mulig fortsetter å kjøpe merkene slik at vi kan gi bort mer penger, samtidig som vi får satt fokus på den norske yrkessjåføren, sier Stig André og Tom til TransportMagasinet.

"Støtt Norske Yrkessjåfører - vi holder Norge i gang" står det på merkene som pryder både biler og folk. Bak erklæringen står en gruppe sjåfører som ønsker oppmerksomhet rundt det faktum at bransjen deres er i ferd med å raseres.

-Dette begynte som en ide jeg og Tom Holshagen snakket om. Tom laget en skisse på dataen sin, som jeg fikk en kamerat til å lage skikkelige filer av. Tanken bak det hele er at vi norske yrkessjåfører og bileiere må bli sett for jobben vi gjør i Norge. Vi er på god vei til å bli utradert av billigere arbeidskraft fra billigland. Målet var ikke å tjene penger så vi bestemte at overskuddet skulle gå til en god sak, og vi håper vi kan fortsette å selge merkene så vi kan dele ut et overskudd en gang i året, fortalte Nils Kristian Saltveit til TransportMagasinet i våres.

Saltveit

Nå lurer du kanskje på om hvilken forening det er som står bak dette tiltaket. Vel, det er ikke snakk om noen forening, men en del ildsjeler innen transportbransjen som ønsker å få oppmerksomhet rundt problemene den norske yrkessjåføren har om dagen. Det hele har blitt markedsført via Facebook-siden til Yrkessjåføren.no, men det er Nils Kristian Saltveit og kona Jorunn som har stått for mye av den praktiske jobben. Salget har tydeligvis gått strålende. Mange ønsker å vise samhold ved å kjøpe merkene å ha dem på bilen sin og på jakka. Faktisk så mange at det har blitt et pent lite overskudd i løpet av trekvart år.

-Bare i løpet av messa deres på Gardermoen solgte vil merker for titusen kroner. Ned på trailerparkeringen gikk det som en drøm, forteller Nils Kristian i dag.

Av de mange som har støttet aksjonen er blant annet transportselskapet Leiv Sand Transport som kjøpte merker for 8000 kroner som så ble gitt til Scania for videre utdeling.

Barnestiftelsen

35.000 kroner står det på sjekken som ble delt ut til Barnestiftelsen på Rikshospitalet i torsdag. Pengene er øremerket til trivselstiltak for kreftrammede barn og det var Tom Holshagen og Stig André Gauksrud som representerte sjåførene. Til å ta i mot kom spesialsykepleier Ragnhild Hals og førskolelærer Berit Christoffersen, som selvsagt satte stor pris på pengegaven.

-Her prøver vi å ta vare på den friske delen av barna. Barn må få lov å være barn, selv om de er rammet av sykdom. Vi har seks sengeposter og hver post har sine egne førskolelærere knyttet til seg. De har også hvert sitt lekerom. Videre har vi skole og fritisdsklubb for barna. Og når de leker eller er på andre aktiviteter så skal ikke dette forstyrres ved at de for eksempel må få en sprøyte mens de er på fritidsklubb. Da blir de i stedet hentet og får behandling der slik behandling skal foregå, forteller Ragnhild Hals.

De kunne fortelle at det til enhver tid er ca. 200 barn fra hele landet, som er til behandling hos dem. De fleste av dem er svært syke, så trivselstiltakene er viktige.

Barnestiftelsen håndterer gaver til sykehusets arbeid med alvorlig syke barn. Barnestiftelsen har et eksternt styre som utfører sine verv uten godtgjørelse. De legger stor vekt på at alle gaver brukes etter avtale med giver og at de går nær uavkortet til formålet.

Nå er det ikke slik at salget av merkene til støtte for norske yrkessjåfører med dette stopper opp. Kampen om de norske arbeidsplassene er langt fra over.

-Vi fortsetter selvsagt salget og oppfordrer alle til å støtte kampen om de norske arbeidsplassene innen transportnæringa. Vi håper at overskuddet blir enda større neste år, slik at vi nok en gang kan gi disse pengene til et godt formål, avslutter Tom Holshagen.

En av initiativtakerne og ildsjel bak prosjektet, Nils Kristian Saltveit, har dekortet to av trallene sine med store merker til støtte for den norske yrkessjåføren.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!