Arnt Ove Brattbakk forklarer retten hendelsesforløpet under bergingsoperasjonen i 2012.

Alstahaug tingrett konkluderte tirsdag med at Arnt Ove Brattbakk opptrådte uforsvarlig da bergingsbilen hans ble dratt utfor veien av et litauisk vogntog for halvannet år siden.

Under rettssaken var et av stridstemaene om vaieren var stram eller slakk mellom de to kjøretøyene da ulykken inntraff.

Dommeren fant det sannsynlig at et rykk i vaieren var det som satte i gang bevegelsene som til slutt sendte de to kjøretøyene utfor veien, kombinert med vogntogets dårlige veigrep.

Vaieren var som kjent festet kun på venstre side av fronten på vogntoget.

Skylddeling

Retten fant altså at skylddeling var det mest nærliggende etter rettssaken, der bilbergers forsikringsselskap i utgangspunktet saksøkte sin litauiske motpart for nær en million kroner etter den fatale bergingsoperasjonen.

Retten begrunner dette med vogntogets tekniske stand på den ene siden og at det var Brattbakk som ledet bergingsoperasjonen og dermed burde sikret seg bedre enn han gjorde.

Reaksjoner

«Når den utviste uaktsomheten på begge sider sammenholdes med vogntogets totale uegnethet på vinterføret, finner retten likevel at ansvaret for uhellet må deles likt mellom partene», heter det i domsslutningen. Ingen av partene ble idømt saksomkostninger. Tungt.no kommer tilbake med bransjens reaksjoner på dommen etter hvert.

Les også: Ulykken vi aldri glemmer

Les også: Knallhard kritikk

Les også: Rettens første dag i bilbergersaken

Klikk på vinduet under for å se video av bergingsbilen som ble dratt utfor.Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!