Trevland Maskin AS har utviklet en ny surrestropp for sikker transport av rundballer av gras og halm. Ideen til stroppen fikk de da de fraktet rundballer og irriterte seg over at det ikke fantes noe godt produkt som sikret rundballene under transporten. Etter litt prøving hjemme fikk de laget en prøvestropp. Stroppen fungerte helt perfekt og de fikk den design-registrert i EU og tilstøtende land, deretter startet jakten på en produsent.

Valget falt på en av verdens største produsenter av stopper.

TMstroppen

Som vel de fleste vet så blir det kjørt mange rare og uforsvarlige lass med rundballer rundt om i verden, men med TMstroppen fra Trevland Maskin kan det bli en slutt på det. Fordelene med stroppen er at man enkelt kan sikre rundballene, både i kjøreretningen og sideveis, med en og samme stropp. Stroppen leveres ikke med jekker, men her kan det brukes standardjekk for 50 mm surrestropp. Det må brukes jekker på begge sider av lasten, noe som gjør at man kan «rette lasset» ved å jekke lasset rett. TMstroppen ble først vist på Dyrskun´ i Seljord i år.

-TMstroppen er vist til biltilsynet i Vestfold og Telemark, som fant løsningen meget god, forteller Hans Arne Trevland til redaksjonen.

Trevland Maskin AS ble startet i mars 2013 med tanke på å selge TMstroppen, men de leverer også noen andre produkter for landbrukssektoren.

Her er stroppen i bruk på en traktorhenger.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!