Disse dagene skulle de nemlig konkurrere i en rekke konkurranser rundt transportyrket. Vi nevner i fleng daglig kontroll av truck, beregning av lastens tyngdepunkt og plassering samt sikring av last. I tillegg var det bakt inn sikker og økonomisk kjøring av singel lastebil i simulator.

Fem opplæringskontorer har vært involvert i dette mesterskapet for lærlinger som er relativt godt i gang med opplæringen. Og for å sitere Per Steinar Brendløkken fra opplæringskontoret på Otta: - Her er det mange gode sjåfører.

Det samme sa forbundsleder i NLF, Per Madsen, da han overrakte premier til denne gjengen av neste generasjon utøvere. Madsen la vekt på samarbeidet mellom opplæring, skolene og NLF. - Man må ut og fortelle ungdommene på et tidlig tidspunkt at Transport og Logistikk er et godt alternativ. Her har vi en rolle som organisasjon. Det er garantert en jobb å få, enten det er på en terminal eller bak et ratt. Jeg håper at disse mesterne kan bli en inspirasjon for andre, avsluttet forbundslederen.

Nå skal Østlandsmesterne videre til Norgesmesterskapet som arrangeres senere.

Dette er vinnerne som ble kåret på TRANSPORTmessa:

  • 1. plass. Simen Kaulum. Jon Kaulum Transport (om noen lurte)
  • 2. plass: Christoffer Gulbrandsen. Isachsen entreprenør.
  • 3. plass: Bjørn Erik Venstad. Romerike brensel

For en del ungsdommer eller lærlinger som er her på messa, er denne kåringen et høydepunkt, fortalte forbundsleder Per Madsen (t.v.) og Per Steinar Brendløkken fra opplæringskontoret ved Otta.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!