Jentene hadde nemlig fått fri fra skolen for å dekke messa. - Vi skal lage en representasjon og holde for klassen og lærerne, fortalte ungdommene som viste seg å komme fra Transport- og Logistikklinja i Sogn. Godt oppdratte viste de på sin side mest interesse for nyhetene på messa, mens vi på vår side ville vite mer om bakgrunnen for hvorfor de var her. Hvordan kom de seg hit?

- Nei, vi tok buss, vi. Kom med nattbussen fra Sogn i natt og var her klokken 5 i morges. Så ventet vi tre timer på buss, og her er vi!

- Akkurat. Men hva ser dere etter her?

- Vi synes det er kjekt å få på standene å høre hva de mener. Vi lærer mye og får mye informasjon om for eksempel utstyr i lastebiler. Dessuten var vi de to eneste som har fått lov til å komme inn og se der skiene står i smørebua i traileren som Scania har lånt av skiforbundet. Det var litt stas.

Søndag reiser jentene tilbake med buss. Vi takker for praten og skriver herved under på lapp til skolen om at jentene ikke bare bør få gyldig fravær - de bør også få skryt for å ha dukket opp både her og der under messens mest viktige happeninger. Alltid like nysgjerrige - alltid like blide.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!