Mellom 90 og 100 biler deltok i konvoien til TRANSPORTmessa i 2012.

Sjekk folkemengden som ventet på den siste brua i 2012. I tillegg var det folk som knipset på omtrent hver eneste bru og høyde underveis.

For kort tid tilbake fikk vi i redaksjonen en hyggelig mail fra Jon Sandem. Han kunne fortelle at han sammen med Kjell Erik Kvikstad igjen er i gang med å forberede årets konvoi.

- Den går fra Sørenga fredag den 6. september ved 18.00-tiden, forteller han da vi ringer ham for å høre mer.

Oppdaterte opplysninger og linker finner du på facebookgruppen "Convoi til Gardermoen".

Dessuten er gutta i ferd med å legge utfyllende opplysninger også på forumet vårt, Bergli Truckstop.

100 biler i fjor

I fjor klarte disse herremennene å tromme sammen nesten 100 biler i konvoien som gikk fra Sjursøya og opp til Gardermoen. Ikke dårlig, med tanke på at det ikke var mer enn et par uker før messens start at de satte igang planleggingen.

- Ettersom vi ble så mange, ble politiet varslet og vi hadde følgebil både foran og bak, sier Sandem og forklarte at da han svingte inn i Ekebergtunnelen, begynte sistemann å kjøre fra Sjursøya. Da han som førstemann passerte Esso på Alnabru, var de siste midt i Vålerengatunnelen. Det forteller litt om hvor langt hele konvoien strakk seg over.

Les også: Nesten 100 biler i konvoien

I år håper duoen på at like mange, eller allerhelst noen flere, kan stille opp. Det skal bli spennende å se. I fjor ordnet Kjell Erik med klistremerker til alle deltakerne i konvoien. Klistremerkene var det Text & Design som sponset og det later til at dette blir å se på bilene i år også.

For en tid tilbake laget vi et intervju med en av initiativtakerne. Du kan lese mer om "tivolisjåføren" Jon her.

Tv-dekning?

Dessuten vet vi at TRANSPORTmessas far, Bjørn Magnussen, også har en overraskelse på lur denne gang. Selv om han ikke helt vil si hva det er, har vi en sterk mistanke om at det kan bli tv-dekning av det hele.

Du finner forøvrig alt du trenger å vite om årets store transporthappening på TRANSPORTmessas hjemmeside.

For vår egen del må vi innrømme at det å se konvoien komme kjørende mot oss nærmest er en sakral opplevelse. Da står vi der på den siste broen og skjelver med hvert vårt kamera i hånden. Det gleder vi oss til å gjøre i år også. Kanskje vi ses?

Under kan du se video fra fjorårets konvoi.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!