- Skiltet skal på en klarere måte fortelle trafikantene om strekningsvis automatisk trafikkontroll. Etter en brukerundersøkelse oppdaget vi at dagens skiltning ikke fungerte godt nok, sier senioringeniør Anne Beate Budalen i Statens vegvesen.

Det nye skiltet ble tatt i bruk tirsdag - og er som første sted satt opp på Rv. 7 Bromma - Nesbyen i Hallingdal.

På alle kommende strekninger med slik kontroll skal det nye skiltet brukes, mens det i løpet av året skal erstatte dagens skiltning på de eksisterende strekninger som en del av løpende vedlikehold.

- Det er i dag 14 geografiske steder med strekningsvis fartskontroll i Norge. Det arbeides med fire til sju nye strekninger til i løpet av året, sier Budalen.

Det var mye strid da Vegvesenet ville innføre fotografering i forbindelse med automatisk trafikkontroll. Saken gikk i 2011 til Personvernnemda etter at Datatilsynet ville stoppe praksisen, men Statens vegvesen vant frem. I dag har altså en rekke veistrekninger automtaisk trafikkontroll.

Lurer du på nøyaktig hvor det er automatisk trafikkontroll?

Du finner alle strekningene her.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!