MAN Telematics er nå tilgjengelig i 19 europeiske land, deriblant Norge. Det er nå mer enn 10.000 aktive brukere i Europa. MAN Truck & Bus Norge AS besluttet tidlig at dette økonomiverktøyet skulle være standard i alle TGS og TGX i Norge fra årsskiftet 2012/2013. Det er maskinvaren som er montert inn i alle biler som går til Norge, slik at alle brukere av TGS og TGX kan abonnere på tjenesten.

Vi opplever en kraftigøkning i interessen for flåtestyringssystemet, og vi har fått tilbakemeldinger fra kunder om helt opptil 17 prosent reduksjon i drivstofforbruk, sier Mads Rydahl Vestergaasrd, som er salgs- og markedsansvarlig for MAN TeleMatics i Skandinavia.

TeleMatics er MANs varemerke på flåtestyringsystemet som er 100 prosent utviklet av MAN. TeleMatics gir brukeren full oversikt og komplett informasjon om flåtedriften, og gir umiddelbar visning av hvor bilene befinner seg, og brukeren kan hente frem data om kjøring og drivstofforbruk.

Kunden tilkobles også nettportalen for aktiv vedlikeholdsplanlegging, med oversikt over serviceintervaller og status på en rekke viktige komponenter på lastebilen. Integrert trådløs nedlasting av både sjåfør- og virksomhetskart kompletterer TeleMatics-systemet.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!