Med lanseringen av nye LF og CF har DAF nå lansert et helt nytt, komplett modellprogram. Euro 6 prosjektet har medført den hittil største investeringen i DAF's historie.

Den nye Euro 6 LF er ideell for distribusjon, liftdumper osv, mens den nye CF er en allrounder, med bruksområder fra distribusjon til anlegg.

De nye modellene har fått nye chassis, nye drivlinjer og nytt eksteriørdesign, som tydelig viser familielikhetene med flaggskipet Euro 6 XF. Interiøret på begge de nye modellene er totalt fornyet, og inkluderer nye seter, nytt instrumentpanel med fargedisplay og nytt ratt for optimal ergonomi og kjørekomfort.

For de nye LF og CF modellene er det utviklet en full range av kraftige og effective PACCAR motorer, inkludert 4,5 og 6,7 liter PX-5 og PX-7, og de avanserte 10,8 og 12,9 liter PACCAR MX-11 og MX-13 motorene.

Les også: DAF lanserer Paccar MX-11

Alle motorene har høytrykks common rail innsprøytningssystem, turbo med variable geometri, og innovativ teknologi for maksimal effektivitet, lave driftskostnader og lang holdbarhet.

Produksjonen av Euro 6 CF starter i sommer, mens LF vil gå i produksjon fjerde kvartal 2013.

Les også: DAF lanserer ny XF

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!