Helt ny eller facelift? Vi får svaret den 19. mars. © Volvo Trucks

"Nye Volvo FM har kjøreegenskaper på et helt nytt nivå samt et nyskapende førerhusmiljø. Transportbyråene får en effektiv og mer fleksibel lastebil," sier Claes Nilsson, administrerende direktør i Volvo Trucks.

Nye Volvo FM kan utstyres med Volvo Dynamic Steering, som kombinerer et konvensjonelt hydraulisk servostyringssystem med en elektronisk regulert elektrisk motor plassert på styresnekken. Systemet gjør at sjåføren enkelt kan styre lastebilen i lav hastighet, og gir en uslåelig retningsstabilitet på landeveien.

"Paparazzi"-konkurranse på nettet

Den offisielle lanseringen av Volvo FM finner sted 19. mars, men Volvo Trucks gir allerede muligheter til å få et glimt av den. I dag vil to nye FM-lastebiler legge ut på en to ukers rundreise i Europa.

Den mest årvåkne "paparazzi-fotografen" blir belønnet av den svenske lastebilprodusenten.

"Vi vil at folk skal sende oss de første bildene av den nye lastebilen. Bildene blir publisert på et eget nettsted, og vinnerne blir invitert til en eksklusiv prøvekjøring av den nye lastebilen i Gøteborg," sier Jeff Bird, sjef for pressens prøvekjøringer i Volvo Trucks og prosjektleder for konkurransen.

De to lastebilene kjører hver sin rute gjennom Europa. De har unike striper som gjør at de skiller seg ut i trafikken.

Du kan følge bilene på denne adressen.

Den offisielle lanseringen av Volvo FM finner sted 19. mars, men Volvo Trucks gir allerede muligheter fra i dag til å få et glimt av den. To nye FM-lastebiler legger ut på en to ukers rundreise i Europa. Den mest årvåkne "paparazzifotografen" blir belønnet av den svenske lastebilprodusenten.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!