- Vi forventer at alle skal behandles likt. Det kan ikke være slik at passet avgjør om du som sjåfør skal få bøter og inndragning av førerkortet ved brudd på Vegtrafikkloven, sier Roger Hansen.

NTFs anmeldelse av Statens Vegvesen for tjenesteforsømmelse er henlagt. Det formidler NTF selv på sine nettsider.

Saken dreide seg om to tunge kjøretøyer med utenlandske sjkåfører ble stoppet ved en kontroll på Krossmoen ved Eigersund.

Kontrollørene fant kjapt at lasten på henholdsvis 15 og 20 tonn var usikret. Kontrollørene ga deretter sjåførene et lynkurs i lastesikring og sendte dem videre uten noen annen reaksjon enn en advarsel.

Les også: Statens vegvesen anmeldt

Dette fikk facebookgrupper til nærmest eksplodere over åpenbar forskjellsbehandling. Tilmed på NLF sine sider har lastebileierforbundet noe sarkastisk ytret at de ønsket lynkurset velkommen og at de tar for gitt at samme reaksjon i fremtiden også vil gis til norske transportører - istedet for en saftig bot og beslagleggelse av førerkort.

Vi har ventet i spenning på hva ville bli utfallet av anmeldelsen, og i dag kom altså dommen:

I et brev til NTF fra Rogaland politidistrikt blir det opplyst om at saken henlegges fordi forholdet ikke er straffbart.

- Vi er skuffet over at politiet henlegger saken. Vi mener at denne saken viser at Vegvesenet forskjellsbehandler norske og utenlandske sjåfører på en slik måte at forholdet bør være straffbart.

Vi vil nå vurdere om politiets beslutning om henleggelse bør påklages til statsadvokaten. Hvis det er slik at dagens lovverk åpner for forskjellsbehandling slik vi mener å ha påvist, må vi ta opp dette med myndighetene for å få endret på dette.

Det kan ikke være slik at Vegvesenets rekasjon på grove tilfeller av overlast er avhengig av hvilket pass sjåføren har, sier forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund.

Les også: Vurderer å anmelde vegvesenet for tjenesteforsømmelse

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!