Det er i høringsuttalelsen til forslaget om endring av regler for vinterdekk og mønsterdybde at Posten Norge ber om en ytterligere skjerping. Posten Norge er glad for at det foreslås at kravet til mønsterdybde økes fra tre til fem millimeter, slik konsernet har praktisert på vogntogene til Posten og Bring i flere år.

Mønsterdybden må imidlertid kombineres med dekktyper som er egnet for norske forhold. Posten Norge ønsker også at kravet skal gjelde dekk på semitrailere, slepvogner og påhengsvogner.

Vil ha hyppigere kontroller

- Som en stor transportør, er vi opptatt av sikkerheten både for våre egne sjåfører, andre trafikanter og for at post og varer skal kommer trygt frem. Gode vinterdekk kan forhindre trafikkulykker og kaos på veiene. Vi ønsker derfor at kravene skal skjerper utover det Statens vegvesen foreslår, sier konserndirektør Tore K. Nilsen i Posten Norge.

I høringsuttalelsen ønsker Posten også hyppigere kontroller og strengere sanksjoner overfor sjåfører som bryter reglene.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!