MAN er godt fornøyd med Østfoldavtalen. Gassbussene er også et godt bidrag for lokalmiljøet, sier Svein Brakstad, salgssjef buss. © Foto: Knut Myra

MAN Truck & Bus Norge AS har inngått avtale med Nettbuss Østfold AS om leveranse av 97 nye busser. Dette er busser som skal gå på biogass og trafikkere byområdene i Sarpsborg og Fredrikstad. Trafikkstart er satt til 1. juli 2013.

Bussene som skal i trafikk, er MAN Lion's City laventré i to ulike lengder, henholdsvis 12 og 15 meter.

"Vi er veldig fornøyd med denne avtalen, vi har de siste årene levert gassbusser i både Trondheim og Oslo, og nå til Østfold", sier Svein Brakstad, salgssjef buss i MAN Truck & Bus Norge AS.

Siden 2011 har MAN levert over 200 gassbusser som er i drift blant annet i Oslo og Trondheim. Med avtalen i Østfold vil MAN på 3 år levere over 300 gassbusser i Norge.

Dette er med på å bidra til et bedre lokalmiljø. Gassbussene har lavere utslipp til miljøet enn det kommende Euro 6 kravet, som trer i kraft januar 2014. De erstatter busser som har høyere utslippsnivåer, noe som gjør de nye bussene til et godt bidrag i lokalmiljøet.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!